lauantai 14. elokuuta 2010

Red Star

Pitaa datailla Red Starin (meidan hostelli Bratislavassa) aulassa, koska huone on todellakin niin ankean karmea ettei siella huvita ylimaaraista aikaa viettaa. Kyseista hostellia en todellakaan lahtisi kenellekaan suosittelemaan, ellei sitten saa jotain erityisia kikseja asua kaukana keskustasta lahiossa isossa betonitalossa, joka on nahnyt siivousta ehka parikymmenta vuotta sitten ja nukkua puisella laverilla. Bratislava muutenkaan ei saanut aikaan ainakaan allekirjoittaneessa erityisia tunteita. Vanha kaupunki on ihan jees, niinkuin melkein jokaisessa isossa keski-Euroopan kaupungissa, ja ruoka on halpaa, mutta siihen positiiviset puolet sitten aikalailla jaakin. Plussaa kuitenkin lyhyesta matkasta Wieniin: juna kestaa tunnin verran, niita menee molemmilta asemilta noin tunnin valein. Mekin paatettiin sitten viettaa tamakin paiva mieluummin Wienissa kuin Bratislavassa.

Tanaan siis vietettiin paiva Wienissa turisteilemassa. Katsastettiin Schonbrunnin linna ja loppu aika katseltiin kaupunkia. Wien on kaikessa kauneudessaan todella miellyttava kaupunki, ystavallisini ihmisineen, mutta nain budjettireissaajalle armottoman kallis. Wienissa oli tanaan myos Street Festivalit, eli kaupungin keskustasta oli katu suljettu rekkoja varten, jossa dj;t soitti musaa. Mieleton meininki! Ehdoton taten, etta Tampereellakin suljetaan aina kesaisin Hameenkatu bileita varten...

Jos palataan alkuviikkoon, niin Zagrebissa ehdittiin viettaa kokonaista puolitoista paivaa, joista meikalainen ei paljoakaan kostunut saadessaan jarjettoman popon, joka piti sitkeasti vessassa melkein paivan verran. Ainakin itselle tuli yllatyksena Zagrebin koko: olin odottanut isompaa kaupunkia, mutta keskusta oli todella kompakti. Ihan kaymisen arvoinen kaupunki vaikka pariksi paivaksi. Yovyttiin Zagreb Youth hostelissa, joka oli aivan keskustan tuntumassa ja samoin kavelymatkan paassa rautatieasemalta. Siisti paikka, 6 hengen dormiin paasi n. 15e/yo.

Zagrebista suunnattiin tiistaina aikaisin junalla Budapestiin. Oltiin varattu valmiiksi pariksi yoksi dormi City Backpack Kingista, joka sijaitsi aivan loistavalla paikalla vajaan km paassa keskustasta. Tahan mennessa ehdottomasti eniten meikalaisen mieleen; Ihana henkilokunta, rento tunnelma (vahan kuin kommuunissa olisi asunut..) ja siistit huoneet. Suosittelen! Budapestissa olisi viihtynyt kauemminkin kuin pari paivaa. Ehdittiin kiertaa joitakin nahtavyyksia, ja kunnon samsoniteturisteina ostettiin 15e lippu kaupunkikierrokselle ja ajeltiin paiva turistibussilla. Muutoin aika meni taas tilia tyhjentaen kaupoissa.

Budapestista tehtiin vahan extempore paatos ja lahdettiin torstaina iltapaivalla Wieniin. Wienissa oltiin yksi Vienna city hostelissa saksalaisten tyttojen kanssa samassa dormissa. Taa nyt ei ehka ollut reissun fiksuin paatos lahtea Wieniin yoksi, koska ei illalla tietenkaan ehditty juuri mitaan katsella ja tehda ja seuraavana aamuna piti tehda check out ennen 10.00. Alunperin oli tarkoitus vieda rinkat asemalla sailytykseen, mutta kas, ostbahnhofilla ei ollutkaan sailytysta. No ajateltiin sitten, etta ok, viedaan Meidlingin asemalle, joten metrolle sinne, mutta koska oli perjantai ja 13. paiva niin tietysti kaikki lokerot oli jo varattu. Mietittiin sitten tovi siina, etta mita tehdaan; ei jaksa raahata 15kg rinkkaa mukana 37 asteen helteella. Paatettiin sitten, etta lahdetaan Bratislavaan, hengataan siella loppu paiva ja lauantaina (tanaan) takas Wieniin. Kunnon sahlaysta siis, mutta kuuluu asiaan.

Huomenna matka jatkuu siis kohti Prahaa.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti