lauantai 7. elokuuta 2010

"U will love it"

Takasin Splitissa. Bracin saarella ehdittiin viettaa 4 yota, joista kolme ensimmaista Supetarissa ja viimeinen hostellin ylibuukkauksen takia Splitskassa. Supetar oli ihan elavainen pieni kyla, ja iltaisin Havana Clubista sai hjyvaa mansikka daquiria, ja yhtena iltana piti kayda ottamassa kosketusta paikallisiin first aid bileissa (nyt ei mitaan kaksimielisia ajatuksia..). Supetarissa aika kului enimmakseen rannalla, iltaisin juoden joko omalla terassilla tai baarissa, yhtena paivana paastiin jopa sivistamaan itseamme kulttuurikierroksella paikallisella hautausmaalla. Ihan vaikuttava paikka, ja kroatilaisilla hautausmailla on hieman enemman katseltavaa kuin suomalaisilla. Muutamia muitakin hautausmaita on tullut katseltua; loma on siis kulunut miettien montako ruumista mahtuu sukuhautaan (ollaan katseltu avonaisia hautoja), kauanko maatuminen kestaa ja kaikkea muuta yhta sivistavaa ja hauskaa.

Yksi paiva vietettiin saaren toisella puolella Bolissa, josta loytyy ainakin muutaman matkaoppaan mukaan yksi maailman kauneimmista rannoista, Klatzni Rat. Kaunis ranta, mutta auttamaton kanaria meininki, ja neliometrilla noin sata ihmista. Ranta oli ehka silti miellyttavampi kuin Supetarissa, jossa saa uida Jadrolinijan lahtevien ja tulevien lauttojen seassa.

Viimeinen yo vietettiin Splitskassa. Ylibuukkauksen takia saatiin sitten ihan hieno huone isosta aparmentista omalla parvekkeella ja merinakoalalla. Tasta jaksettiin iloita ehka tunti, kunnes maisemien katselu alkoi kyllastyttaa ja piti keksia muuta tekemista. Kavelyretki Splitskan satamaan paljasti karun totuuden; ei niin mitaan nahtavaa. Yksi kauppa ja kaksi ravintolaa ja nahty. Tassa vaiheessa alkoi mietityttamaan emantamme heitto Splitskasta "You will love it" .. taisi olla hieman sarkasmia mukana. Joten ehdottomasti kannattaa menna joko Supetariin tai Boliin, mikali ei suosi pitsin nyplaysta tai verkon kutomista havupuiden humistessa..

Huomenna sitten Eeva ja Tiina lentaa takaisin kotiin ja me Elinan kanssa jatketaan aamulla 7.55. lahtevalla junalla kohti Zagrebia (kesto jotakuinkin 6h). Junaan ei kuulema ole asiaa pelkalla reilipassilla, mutta paikkalippu onneksi maksoi vain 7 kunaa (1e). Kuvia ei ole vielakaan viitsinyt siirtaa koneelle asti..

1 kommentti:

  1. Onpa teillä tuuria ylibuukkausten kanssa! Toivottavasti ei enää satu reissun varrelle noita..
    Ihanan halpaa tuo junamatkustus! :P

    VastaaPoista